Home > Huizen en Kamers > Recreatiewoningen te koop
Koopwoning: West-Zeedijk 2 22 512, COLIJNSPLAAT
Kenmerken
Regio: Zeeland
Soort woning: Villa of Landhuis
Woonoppervlakte: 65 m²
Beschrijving
Deze vrijstaande recreatiebungalow is gelegen in het bekende natuurgebied ?De Inlagen?, aan de Oosterschelde direct naast de Camping Orisant. Het park ligt op steenworp afstand van het vissersdorp Colijnsplaat met haar gezellige terrasjes, restaurants en natuurlijk de jachthavenDe woning maakt deel uit van een kleinschalig vakantiepark van 26 woningen. De woning is zeer gunstig gelegen op het eind van een doodlopende weg met uitzicht op een vijver en groen. Hierdoor is flink wat ruimte, privacy en rust rondom de woning.
Bouwjaar: 1996
Woonoppervlakte: ca. 65 m²
Inhoud ca.: 160 m³
Perceeloppervlakte: 264 m²
Aanvaarding: de woning is instapklaar en in overleg beschikbaar
GLOBALE OMSCHRIJVING EN INDELING
ALGEMEEN:
Alle getallen zijn globaal.
Alle in deze tekst beschreven maten zijn afgerond.
Er is sprake van natuurlijke beluchting.
Indeling
Begane grond
Entree via de tot serre verbouwde overdekte terras voorzien van een schuifpui. Een gezellige lichte woon-/zitkamer geeft toegang tot een keurige complete open keuken (afzuigkap, oven, 4-pits gaskooktoestel, koelkast en vriezer). Nette badkamer met douche, toilet en wastafel.
Verder zijn er 2 ruime slaapkamers (9,7 en 7,0 m2).
1e verdieping
Ruime bergzolder welke bereikbaar is met een vlizotrap. Hier bevindt zich de HR combiketel (Vaillant 1996).
Tuin
Rondom de woning ligt een keurig aangelegde tuin met terras. Hier treft u tevens een buitenberging (4 m2). Ook kan er met 2-3 auto?s geparkeerd worden op eigen grond.
en
Algemeen
De woning is perfect onderhouden en voorzien van diverse isolerende materialen, zoals dak-/muur-/vloerisolatie en dubbelglas. Zowel de goten als de kozijnen zijn onderhoudsvrij. Rondom is de woning voorzien van rolluiken.
De parklasten (onderhoud infrastructuur zoals wegen en straatverlichting) bedragen circa € 55,- inclusief BTW per maand. Ook zijn er prima verhuurmogelijkheden.
Het park is afgesloten met een slagboom waarvoor de eigenaren van de woning 2 magneetkaarten ontvangen.
TOT SLOT
Bovenstaande informatie is geheel vrijblijvend onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen c.q. reserveringen; er kunnen daarom geen rechten aan worden ontleend en dient slechts te worden gezien als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden.
De informatie wordt verstrekt zonder enige verantwoordelijkheid voor eventuele onvolledigheden en/of onjuistheden. Iedere aansprakelijkheid is beperkt tot het bedrag dat door de beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar wordt uitgekeerd.
Uitgangspunt is een Vastgoedpro koopovereenkomst. Standaard wordt in de koopovereenkomst een bankgarantie of waarborgsom van 10 % van de koopsom opgenomen. Bij opmaak van de koopovereenkomst wordt de z.g. ouderdomsclausule opgenomen.
Voor aanvullende informatie en/of het maken van een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging kunt u contact opnemen met de heer F. Struijk (076-530 93 15 of 06 55 76 37 03) van ons kantoor.
Wij vertrouwen u met deze informatie van dienst te zijn geweest en zien uw reactie met belangstelling tegemoet,
Met vriendelijke groet,
STRUIJK VastgoedExpertise behartigt de belangen van de verkopende partij. Indien u een woning wenst te kopen is het verstandig een eigen, onafhankelijke adviseur in de arm te nemen.
Hebt u een woning op het oog welke bij een andere makelaar te koop staat dan kunt u uiteraard van de aankoopbemiddeling van STRUIJK VastgoedExpertise gebruikmaken. Hiervoor hebben wij een aantrekkelijk tarief: geen aankoop, geen kosten (no cure no pay).
STRUIJK VastgoedExpertise uw verkoopprofessional!
STRUIJK VastgoedExpertise uw aankoopprofessional!
Colijnsplaat
Geschiedenis
Colijnsplaat ligt aan de noordkant van Noord-Beveland en is gesticht in 1598. Toen werd het laatste gat gesloten in de dijk om een nieuwe polder. In deze polder groeven Joachim Michielsz en Adriaen Schaers kaarsrechte greppeltjes (kielspitten) ter afscheiding van de kavels en om de omtrek van het rechthoekige dorp Colijnsplaat te markeren.
De naam Colijnsplaat is afkomstig van het schor 'Colinsplate' dat gedeeltelijk binnen de nieuwe bedijking was komen te liggen. Het dorp is heel uitgekiend gepland en bebouwd. Alles werd vooraf vastgelegd, van de ligging van straten tot aan de soorten bouwmaterialen. Dit is bijzonder, want uit die tijd zijn weinig gegevens bekend dat een dorp zo gestructureerd en volgens verordeningen is opgebouwd. Wie in Colijnsplaat bijvoorbeeld een bank voor zijn huis wilde, mocht die alleen haaks op de gevel plaatsen.
Het dorp Colijnsplaat kenmerkt zich dus door een brede dorpsstraat, de Voorstraat, waarin enkele winkels en nogal wat notabele woningen het beeld bepalen. De meeste andere straten lopen parallel aan de Voorstraat of staan er haaks op.
Ontwikkeling
Uit gegevens van het jaar 1599 kunnen we opmaken dat Colijnsplaat spoedig aantrekkelijk was als woonplaats. In dat jaar namelijk werd de hervormde gemeente geïnstitueerd. Het herenhuis waarvandaan eerder het bedijkingswerk was georganiseerd, werd als kerk en school ingericht. Bovendien werd een 'vroetwijff' aangesteld.
Belangrijk voor de ontwikkeling van Colijnsplaat was de haven (1599) Via deze haven kon het graan van Noord-Beveland worden gebracht naar het eiland Schouwen en kwam ook het persoenenvervoer via de veerdienst met Zierikzee op gang.
Helaas kwam begin 1600 een terugslag: twee pestepidemiën volgden elkaar snel op. De haven kon daardoor niet gebruikt worden; veel mensen waren zeer arm. Pas in de tweede helft van de 17e eeuw kwam het herstel.
Rond 1960 werd de Zeelandbrug naar Schouwen-Duivenland voltooid. Hierdoor werd de veerdienst naar Zierikzee overbodig. De afsluiting van het Veerste Gat betekende bovendien dat in Colijnsplaat een nieuwe vissershaven moest worden gemaakt ter vervanging van de haven in Veere.
Colijnsplaat beschikt nu over een moderne jachthaven met ca 500 ligplaatsen en een moderne vissershaven. De verkoop van vis is dan ook een belangrijke inkomstenbron voor Colijnsplaat.
Bezienswaardigheden
Het herenhuis (het voormalig gemeentehuis) dat aan de oorsprong ligt van het dorp Colijnsplaat is nog steeds intact: het is in 1769 verbouwd tot een eenvoudig rechthoekig gebouw van vijf gedeelten met een toren ernaast. Het gebouw is gepleisterd en heeft een eenvoudig poortje. U kunt het gebouw aan de buitenzijde altijd bezichtigen.
Dit geldt ook voor de kerk uit 1769. Het is een zaalkerkje, met een stenen torentje. Mooi in zijn eenvoud.
Nog verder terug in de geschiedenis kunt u door de plaats te bezoeken waar overblijfselen van de tempel van Nehalennia, een Romeins heiligdom, zijn gevonden (Zierikzee).
Op donderdag wordt in de vismijn van Colijnsplaat vis geveild. Op de andere dagen worden garnalen en, afhankelijk van het seizoen, vis geveild. Dit biedt een mooi schouwspel.
Wilt u de sfeer in Colijnsplaat echt proeven, dan is het een aanrader om naar de visserijdagen te komen in augustus.
Bron: www.noord-beveland.nl
Belééf de Oosterschelde !
OESTERS, MOSSELEN EN KRUKELS RAPEN
Oesters, mosselen en krukels zijn meestal te vinden aan de voet van de dijk en daardoor alleen bij laag water bereikbaar. Om teleurstellingen te voorkomen is het verstandig om even te kijken wanneer het laag water is (zie link linker kolom). Een goede optie is te zoeken vanaf één van de verschillende kleine strandjes die rond de Oosterschelde liggen. Valt het aantal bij de strandjes tegen loop dan een stuk langs de voet van de dijk. Grote kans dat je ze dan wel tegen komt. Op heel veel plekken mag je zo langs de dijk lopen.
Het is toegestaan om alleen schelpdieren als oesters, krukels en mosselen mee te nemen. Dit tot een maximum van 10 kg/per persoon/per dag. Het is bijna overal mogelijk om te rapen. Er zijn alleen een paar stukken waar vogels rust nodig hebben, deze gebieden zijn niet toegankelijk. Dit geldt natuurlijk ook voor de percelen van de oester- en mossel kwekers. De percelen zijn herkenbaar aan de stokken. Waar het wel kan is te vinden op deze kaart.
Het grootste deel van het jaar kun je oesters eten. Ze zijn niet zo lekker als ze melken (voortplanten) en een aantal weken daarna. Het voorplanten kost veel energie waardoor ze erg mager zijn en wat wrang smaken. Melken vindt plaats als de temperatuur van het water boven de 15/16 graden Celsius komt.
In de Delta worden drie soorten oesters gekweekt: Zeeuwse Platte, Creuze en de Creuze speciaal. Proeven en kopen kan je ze bij een aantal van onze gastheren en verschillende andere bedrijven rond de Oosterschelde. Bijvoorbeeld bij De Oesterij in Yerseke, hier bevindt zich tevens een informatiepunt van het nationaal park.
De kwaliteit van het water in de Oosterschelde is heel goed. Rapen van schelpdieren in de vrije natuur is dus geen probleem. Blijf wel opletten naar de omstandigheden als je ze raapt, het blijft een natuurproduct.
Veel plezier maar wees voorzichtig, de oesters zijn erg scherp en de dijk kan glad zijn door algen en wieren.
VOGELS
Ben je min of meer een leek maar wil je graag weten welke vogels je hebt gezien. Dan is er ter lering ende vermaak, maar bovenal een erg leuke vogel veldgids. Een handzame en informatieve handleiding van de water & wadvogels rond Nationaal Park Oosterschelde.
Bron: www.np-oosterschelde.nl
Overdracht
Vraagprijs: € 105.000,00 k.k.
Status: Beschikbaar
Bouw
Soort object: Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw: bestaande bouw
Bouwjaar: 1996
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlak: 65m²
Inhoud: 160m³
Indeling
Aantal kamers: 3 kamers
Energie
Energielabel: Niet beschikbaar
Buitenruimte
Ligging: Aan water, beschutte ligging, buiten bebouwde kom en aan vaarwater
Tuin: Tuin rondom
Garage
Garage: Parkeerplaats
Advertentie