Home > Diensten en Vakmensen > Cursussen en Workshops
Cursus "Praktijk uurwerkreparatie"
Kenmerken
Type: Hobby of Vrije tijd, Persoonlijke ontwikkeling
Beschrijving
De cursus start weer in 4 oktober 2016
11.00 - 14.00 uur, op nog geen 10 min. loop afstand vrij parkeren
Altijd al iets meer willen weten hoe een uurwerk in elkaar zit? Of uw jarenlang stilstaande klok (op zolder/ kelder/aan de muur) verantwoord tikkend willen krijgen? Of zelf uw klok(ken) een onderhoudsbeurt willen geven? Of door wat meer vrije tijd op zoek naar een leuke interessante hobby? Dan is dit iets voor u:
een cursus “Praktijk uurwerkreparatie”
U start deze cursus in een kleine groep van maximaal twee cursisten (om zoveel mogelijk aandacht aan u te besteden) U begint met de basis hoe een uurwerk in elkaar zit. Dit doet u met een aanwezig oefenuurwerk, dat u gaat demonteren en opnieuw monteren. Door herkenning van de tandwielen leert u alle losse onderdelen tot een uurwerk in elkaar te zetten.
De cursus"Praktijk uurwerkreparatie" wordt zonder uurwerk machines en moeilijke rekenformules gegeven, zodat u al snel zelf thuis aan de slag kunt om uw nieuwe hobby uit te oefenen. Tijdens de cursus is het gereedschap aanwezig waarmee u kunt werken en kunt u zien wat u nodig heeft om een uurwerk te repareren.
In deze cursus"Praktijk uurwerkreparatie" leert u “grootuurwerk met zogenaamde emotionele waarde” te repareren. Hieronder vallen dus geen (zak)horloges, elektrische klokken, Franse pendule-, pilaar-, comtoise- en Westminster uurwerken. Deze uurwerken worden wel besproken tijdens de cursus.
De cursus"Praktijk uurwerkreparatie" bestaat uit de volgende 9 onderdelen:
- Het afstellen van het slagwerk en herkenning van andere slagwerken
- Het herkennen van een slijtage aan het uurwerk
- Het hand matig polijsten van astappen
- Het handmatig verbussen
- Het herstellen van een opwindveer
- Het repareren van een zelfgemaakte nieuwe tand in een tandrad
- Het schoonmaken van de verschillende onderdelen van het uurwerk
- Het vet en olie geven waar het hoort (heel belangrijk)
- Het eventueel werken aan uw eigen klok
Deze 9 onderdelenkomen aan bod in 7 lessen van elk 3 uur.
We beginnen met het "gaande werk", daarna het "slaande werk" en het benoemen van de tandwielen. Dit is echt de basisleer om bijna elk uurwerk goed te kunnen begrijpen en te herkennen.
De bijdragevoor de totale cursus van 7 lessen is 250 euro (incl. veerontspanner, niertjestrekker, klokolie, oliegever en oogloep) Gebruik van materiaal, het gebruiken van een oefenuurwerk, gereedschap en koffie en/of thee). Het cursusgeld kan in twee termijnen worden betaald (50% voor aanvang cursus en 50% voor les 4).
Voor meer info kunt u mij bereiken op 06-83345969
Advertentie